Middlesbrough - Sheffield Wednesday 0 - 0

0
UpTheBoro

Vet att vi har Brighton i cupen dessförinnan men har scoutat vårt spelschema i ligan lite så är mycket mer intresserad av denna.

Wednesday som har vunnit en ligamatch sen den där dan före doppardan-matchen då både Monk och Carvajal fick sparken. Det var tre dagar senare under interim-coach mot Nottingham Forest. Sen dess har de kanske till viss mån fått stopp på blödningarna bakåt men så jävla vassa ser de ej ut.

Sen är det februari och då väntar följande (sett till tabellen tacksama) schema:

Norwich (b) 13e-plats
Reading (h) 18
Cardiff (b) 3
Hull (h) 21
Sunderland (b) 22

Alltså bara cardiff på övre halvan och norwich är väl okej och man kan argumentera för att sunderland aldrig är lätt oavsett tabelläge. Med det i beaktning har jag svårt att se att vi inte tar minst tre vinster på dessa.

Släng med en oavgjord och det är fortf ganska lågt/rimligt räknat och vi har 10 av 15 möjliga poäng inför en mycket tuff marsmånad. Det borde innebära att vi är uppe på kvalplats med förhoppningsvis bra känning på 2:a-plats och det är upplagt för att börja jaga på riktigt.

Det kan ju såklart gå helt åt helvete också, man har ju lärt sig att aldrig räkna med nåt annat (:

0
UpTheBoro

Vi börjar resan med ett trevligt kryss mot SW. 2-2. Målskyttar för Wednesday under alla omständigheter: Reach, Rhodes

Våra mål görs av Tarmo Kink och Chris Riggott.

0
UpTheBoro

Kom ihåg vem som sa det. Fast inte så jävla noga vem som gör dem. Viktigast att Pulis fortsätter bygga på känslan av att vara svårbesegrade

0
mndl82

Kink å Riggott, framspelade av Carlos de Pena och Kei Kamara

5
BIG FAT LAD

Pheew Ayala i startelvan!

5
BIG FAT LAD

Ja närmare än så blir det inte, eller vad säger ni?

5
BIG FAT LAD

Vad Bamford har tappat. Kan inte ta emot bollen och bränner ett jätteläge varje match.

5
BIG FAT LAD

Närmare än så där är nog svårt att komma....

5
BIG FAT LAD

Vi skulle haft ledningen i halvtid, men är på väg emot ett nytt Fulham/Brighton...

0
johan7

Antar att stream är omöjligt?

5
BIG FAT LAD

Pff Bamford bränner jätteläge igen, börjar bli löjligt.

5
BIG FAT LAD

Det kunde blir närmare, herregud....

0
UpTheBoro

BFL, är vi bra?

5
BIG FAT LAD

Eh....

5
BIG FAT LAD

En i stolpen och typ tre lägen där våra spelare på något egendomligt sätt missar att få in bollen från 1-2 meter (tror aldrig jag sett nåt liknande). Sedan flera andra grymma lägen där speciellt Braithwaites jättemiss i 93:e känns tyngst. Sedan en massa konstiga, tama skott där bollen gick rakt på deras målvakt.

0
UpTheBoro

Men bra tendenser i spelet? Lovar ju gott att vi skapar chanser iaf. Kryss här ingick ju i min kalkyl ovan, det är nästa månad det måste börja hända för pulis om vi ska vara med.

Hade ju inte skadat att vinna idag heller, men viktigt att inte hålla på ge bort fler förluster och skapa förutsättningar för stabilitet.

En personlig befaran att det är lite för längesedan TP ägnade sig åt att systematiskt vinna fotbollsmatcher och top of the championship-pushs. Lite som med wenger; en fråga om färskvara, mindset och en omedveten anpassning till den del av tabelldammen man befinner sig i.

Men kepsfan är ju slug, cynisk och behärskar sitt hantverk, så tänker inte spekulera i om det är så förrän mitten av nästa säsong. Men svaret på frågan är ju värd att frukta då det var 10 år sedan han kom tvåa med Stoke. Låter inte som så längesen men det är det i en eskalerande fotbollscirkus.

0
UpTheBoro

Det jag menar är att han ägnat sig åt att försöka inte förlora matcher snarare än att vinna dem under lång tid. Men utesluter inte att han fortfarande kan anpassa sig.

5
BIG FAT LAD

Vi hade inte lika högt tempo som i de senaste helt lysande matcherna, men vi hade övertaget i stort sett hela matchen. Pulis sågade återigen våra anfallare nu i eftersnacket och tyckte att vi borde kräva mycket mer för 45 miljoner pund. Svårt att inte hålla med.

51 poäng kvar att spela om - 3 poäng till sjätteplatsen. Kriga.


Svara på inlägget

Du måste vara inloggad för att skriva