Tipset säsongen 2018/19

2
Andrealdo

Idag börjar alltså serien och det var länge sen jag var såhär otaggad. Men kanske att det tar fart direkt efter morgondagens premiär. Och med nya streamingavtalet kan man ju nu se fler matcher än någonsin tidigare.

Hur som, ny säsong drar igång, så här kommer mitt tabelltips.

1 STOKE
Har visserligen tappat Shaqiri, men i övrigt inga tunga förluster och flera bra nyförvärv, bl.a. Etebo och Ince. Siktar på direkt återkomst till PL och får ses som favorit.

2 NOTTINGHAM
Värvat spelare för 300 miljoner och följt Wolves succékoncept med att värva bra portugiser. Karankas lag blir ett topplag i år.

3 LEEDS
Ser riktigt intressant ut med Marcelo Bielsa som tränare. Har plockat in Bamford som jag fortfarande inte förstår varför vi släppte. Baker som knappt fick spela hos oss gör säkert succé också. Känns som ett topplag.

4 DERBY
Frank Lampard gör intressant tränardebut här. Kan gå åt vilket håll som helst, men laget har imponerat på försäsongen. Nye Marriott vann skytteligan i League 1. Kan bli vass även i denna serie. Och Mount som lånas in från Chelsea kan bli en succé.

5 BRENTFORD
Har genom flera smarta värvningar börjat utmana i toppen senaste åren, men en för svag höst ifjol gjorde att laget inte nådde hela vägen till playoff. Kanske att det här possession-laget är lite mer samspelt denna säsong.

6 WEST BROM
Tappat nyckelspelarna Foster och Evans. Men Johnstone och Bartley bra ersättare. Tränaren Moore kom in och gav laget ny energi i våras, det gör att laget känns mer redo för en snabb återkomst. Slåss i toppen.

7 MIDDLESBROUGH
Om vi får behålla Traoré tror jag vi har ett lag med bra chans att gå upp. Men fortfarande finns en hel del frågetecken i laget. En placering mellan 2-10 känns rimlig.

8 ASTON VILLA
Slog ut oss i playoff, men föll sedan i finalen på Wembley. Nu har ägarna infört ekonomiska åtstramningar. Men de flesta stjärnorna är fortfarande kvar, även om inlånade Snodgrass inte längre är kvar. Svårbedömt, men laget kan nog nå playoff även denna säsong.

9 SWANSEA
Det av lagen som åkte ur PL som troligtvis får svårast att ta sig tillbaka direkt. Asoro enda värvningen. Graham Potter har dock gjort underverk med Östersund, så det skulle inte vara någon skräll om han fick ordning på det här laget direkt.

10 SHEFFIELD W
Fiaskosäsong ifjol. Har inte värvat något, men har ändå ett ganska bra lag på pappret och med en bättre start så kan nog laget vara med och slåss om en playoffplats.

11 IPSWICH
Intressant hur laget kommer se ut nu när McCarthy lämnat tränarposten efter många år. Nye Hurst förespråkar positivare fotboll. Hur blir den omställningen? Men i tabellen slutar laget nog som vanligt i mitten.

12 PRESTON
Har slutat topp 10 två säsonger i rad. Var överraskande nära att knipa en playoff-plats i våras. Intakt lag och är alltid svåra att möta. Blir troligtvis övre halvan även denna säsong.

13 BRISTOL C
Tappat backklippan Flint till oss och anfallaren Reid till PL. Ersättarna Webster och Eisa är bra, men kanske inte riktigt samma kvalitet. Nära playoff ifjol, blir nog mittenlag denna säsong.

14 NORWICH
Tappat fjolårets succéspelare Maddison till PL och även Hoolahan har lämnat. Plockat in Rhodes, kanske att anfallaren hittar målformen i Norwich. Var en bit ifrån playoff ifjol och lär få det ännu tuffare denna säsong.

15 SHEFFIELD U
Hade en strålande första halva som nykomling i serien och såg ut att gå mot playoff. Sen tappade laget. Men tränaren Chris Wilder är skicklig och det blir nog en stabil mittenplacering denna gång.

16 BLACKBURN
För första gången på länge hade Blackburn-fansen något att glädjas åt. Uppflyttning till Championship efter en stark säsong. Tony Mowbrays manskap blir nog bästa nykomlingen.

17 READING
Gick från playoff-final till bottenstrid förra säsongen. Gjort en del okej värvningar i sommar och kan nog lyfta sig till mitten av tabellen denna gång.

18 MILLWALL
Var överraskande nära att ta en playoff-plats ifjol. Laget är intakt, så de kan utmana på övre halvan även i år. Men känns som det gick lite för bra i våras och nu slår laget inte ur underläge längre. Lutar åt en säsong på undre halvan.

19 HULL
Tappat anfallsstjärnan Hernandez. Fansen bittra över att klubben inte värvat några vassa spelare i sommar. Kommer återigen bli en säsong på undre halvan för laget som spelade i PL med oss för två år sedan.

20 BOLTON
Klarade sig kvar med nöd och näppe ifjol. Värvat smart i sommar. Kanske räcker det för att laget ska undvika absoluta bottenstriden denna säsong.

21 BIRMINGHAM
Ekonomiska problem även för den andra Birmingham-klubben. Har haft transferstopp under sommaren. Garry Monk kommer få slita rejält för att hålla kvar laget i serien.

22 QUEENS PARK RANGERS
Haft flera tunga säsonger på nedre halvan. Inget talar för något annat nu. Knappt några nyförvärv. Tränaren McClaren får försöka trolla med knäna.

23 WIGAN
Åker jojo mellan divisionerna. Nu tillbaka i Championship, men blir troligtvis respass direkt tillbaka till League 1. Laget ser inte bättre ut än senast man var uppe.

24 ROTHERHAM
Tillbaka i Championship. Men det är en svag nykomling. Har mest plockat in spelare på lån i sommar. Åker ur direkt.

6
nucleus

Som jag har väntat. Kudos igen Andrealdo!

7
BIG FAT LAD

Bra genomgång, Andrealdo!

4
Saintan

Tackar och bockar!


Svara på inlägget

Du måste vara inloggad för att skriva