Januarifönstret 2019 - nu eller aldrig!

3
BIG FAT LAD

Då har det rullat igång. Yttern Rajiv van La Parra på lån från Huddersfield verkar vara klart. Tix all the boxes:
-Platsar inte i PL-jumbon.
-Inte spelat en match sedan början av oktober.
- Hela två mål och tre assist det året Huddersfield gick upp.
-Strulig utanför planen.

www.dailymail.co.uk/sport/football/article-6533225/Huddersfield-winger-Rajiv-van-La-Parra-joins-Middlesbrough-loan.html

3
Andrealdo

Skönt med nyår och ett transferfönster som öppnas igen. Pulis har ju antytt att flera spelare behöver lämna för att sänka lönebudgeten. Räknar med att Braithwaite försvinmer. Han har gått på halvfart i stort sett sen han kom, så kommer inte saknas. Gestede är ju i frysboxen, trots att han är en spelartyp som Pulis borde gilla. Så Gestede ryker väl också. Liksom
Ashley Fletcher. Kanske kan vi lura Östersund på honom?

Vad har vi då på väg in? Ja, Rajiv van la Parra från Huddersfield som BFL skriver. Jag har rätt bra koll på honom då jag hållit ett extra öga på Huddersfield senaste åren. En medioker spelare, med ganska bra teknik och fart. Men uselt spelsinne. En klart sämre variant av Traoré. Dessutom filmar han ofta. Men tar hellre en motiverad van la Parra än en omotiverad Braithwaite.

Ipswich vänsterback Jonas Knudsen verkar också vara på ingång. Har gjort ett par bra säsonger och lär utmana Friend om en startplats.

Sen ryktas det även om Connor Wickham från Crystal P. Och han är väl den som har störst chans att gå in i en startelva. Tidigare stortalang som haft en del skadebekymmer. 25 år nu. Kanske att han kan få ett genombrott nu med regelbunden speltid.

Men man hoppas ju på lite större namn än så här. Annars blir det svårt att nå topp 2.

0
mndl82

Längesedan en transfertråd varit såhär död! Va händer, hade hoppats på någon tung värvning med tanke på alla pengar som kom in i höstas!

0
johan7

Ryktas om Mikel, den gamla Chelsea-spelaren.

Är väl skeptisk till en sådan värvning.

0
johan7

Verkar som Mikel skriver på för Crystal Palace, tror faktiskt det var en duckad kula.

En annan oldie but goldie det ryktas om är Okazaki från Leicester. Samt några ungdomar som är onämnda.

Allt enligt Oneboros forum med några ITK. Vad som stämmer och vad som är hittepå återstår att se. Personligen är jag inte så pepp på massa gamlingar som varit, utan in med ungdomar som vill något aka Lewis Wing.

0
grahnen

Nu verkar Mikel vara på gång trots allt. Också extremt tveksam till den. Mycket rutin men är det vad vi behöver? Svårt veta hur hans form står sig nu efter några år i Kina.

Hade hoppats på mer aktivitet detta fönster, knappt några rykten heller!

0
johan7

Ja, Mikel verkar på ändå. Skönt med fler innermittfältare, vi har ju knappt några :)

Ryktas att Downing kan vara väg bort till Burnely, men Pulis vill ha kvar honom. Oklar sanningshalt.

Maja från Sumderland, deras skyttekung och 20 typ år ung, med kontrakt som löper ut i sommar. Men frågan är om vi lockar honom.

3
Andrealdo

Med bara en vecka kvar av transferfönstret så är det bra att det börjar hända lite nu. Även om jag håller med om att John Obi Mikel inte är den spelartypen vi behöver. Men han har tydligen fått ett prestationsbaserat kontrakt och har hög kapacitet. Så ganska nöjd ändå.

Finns en del rykten som cirkulerar, en del intressanta namn men även många spelare som knappast gör oss bättre.


Ryktena jag gillar:

Gyasi Zardes. Målspruta från MLS som gjort 19 mål på 33 matcher med Columbus. Spelar även i landslaget. 27 år, så borde pika i karriären nu.

Kiril Despodov. Bulgarisk landslagsman som slagit igenom stort i inhemska ligan. Kvick ytter som skulle kunna vara en billig lösning för att få igång vår offensiv.

Adama Traoré. Får allt mindre speltid i Wolverhampton. Precis som när han spelade för oss är det spelförståelsen och avsluten som fortfarande brister. Pulis fick ju dock igång honom bra hos oss, så ett utlån hade varit fantastiskt.

Neal Maupay. Toppar skytteligan i Championship med sina 16 mål. Öste in mål även ifjol. Brentford verkar villiga att sälja, men skulle bli vårt dyraste köp någonsin.

Josh Maja. Gjort 16 mål för Sunderland denna säsong. 20 år och kan bli riktigt bra. Sitter på 20 utgående kontrakt, så kostar inte mer än 20-30 miljoner kronor.

Karlan Grant. En annan anfallstalang i League 1 som många klubbar rycker i. Kan vara ett bra alternativ om Maja inte går loss.


Ryktena jag är tveksam till:

Jonas Knudsen. Dansk vänsterback i Ipswich som håller hög Championship-klass. Hade varit en given värvning om vi inte haft Friend.

Romain Sawyers. Nyckelspelare på Brentfords mittfält. Men vid 27 års ålder lär han inte bli mycket bättre och då tror jag inte han tillför mer än vad Clayton och Howson gör.


Ryktena jag ogillar:

Shinji Okazaki. Erfaren PL-spelaren, men känns begränsad och kräver säkert hög lön.

Jairo Reidewall. Holländske mittbacken har hamnat i frysboxen i Crystal P. Var bra i Ajax för några år sedan och Pulis verkar tro att han kan få fart på hans karriär igen. Men eftersom vi redan har bra backar känns det onödigt att ta in en spelare med lågt självförtroende.

0
johan7

Maja verkar gå till franska ligan, så han är nog borta från radarn. Gick mycket riktigt ”billigt” i övergångstermer mätt.

0
johan7

Garry Madine ska Pulis ha på sin önskelista, enligt Oneboro. Helst inte...

0
Molinas

Och Mikel är klar in. Som sagt, om inget konstigt har hänt i Kina så har han ju om bra högstanivå. Kanske klokt med prestationsbaserat kontrakt då

1
YakuBoro

Har tippat 0 - 0Stoke City - Middlesbrough

Är försiktigt positiv till Mikel. Kanske inte den position vi framför allt behöver förstärka men känns som han borde kunna ha en både högre högstanivå och framför allt högre lägstanivå än tex en sådan som Clayton...

0
johan7

Leadboots ska vara på g till Sunderland. Bra att röra på dött kött och inte vara sentimental, men vad det verkar så har han verkligen bidragit till Boro som fotbollsklubb och på plan. Tröttare ben sista åren.

0
mndl82

Mikael va kanske inte exakt den spelare jag önskat men han är ju resor bättre än Clayton, Howson, Besic så han kommer ju definitivt tillföra laget mycket samt styra upp mittfältet! Hans rutin och högsta nivå var många år sedan vi hade en spelare i Boro som kan jämföra sig med! Välkommen och hoppas verkligen han är lite i form.... för då har vi seriens bästa defensiva mittfältare

2
Gibbo_UK

John Obi Mikel säger mig ingenting. Såna här "föredettingvärvningar" har vi haft hur många som helst genom åren. De av er som följt honom i Kina den senaste tiden kan gärna redogöra här hur han spelat. Tianjin Teda kom näst sist ser jag och verkar ha åkt ur?

Går man till Kina, Japan eller MLS så har man i min värld i stort sett lagt skorna på hyllan. Vi vet ju alla vad som lockar. Kan jag bli överbevisad så inte mig emot.

Tianjin Tedas trupp ser ju dock ut att ha idel kända namn så det var ju konstigt att de inte lyckades bättre:

Du Jia
Yang Qipeng
Frank Acheampong
Mirahmetjan Muzepper
Zhao Honglue
Tan Wangsong
Felix Bastians
Gao Jiarun
Bai Yuefeng
Guo Hao
Li Yuanyi
Cao Yang
Qiu Tianyi
Zhou Qiming
Yang Fan D
Liao Bochao
John Obi Mikel
Zhao Yingjie
Peng Rui
Xie Weijun
Yang Wanshun
Liu Yaoxin
Hui Jiakang
Zhang Chiming
Johnathan
Zhou Liao
Mao Haoyu

1
UpTheBoro

Visst, håller egentligen med dig men vem som helst kommer ju inte tillbaka till boro och oglamourösa nordost. Det är ändå att ta med som något positivt, måste finnas en vilja kvar.

Jag menar annars, efter att pl-klubbarna sagt nej, hade det ju säkert inte varit några problem att sticka till förenade Arabemiraten eller kyrkogården som är turkiska ligan.

1
UpTheBoro

Och känns som vi träffat rätt bra med äldre etablerade spelare i modern tid?

Hasselbaink, zenden, mendieta, southgate, reiziger osv

(medveten om det selektiva urvalet, inser nu att det var många år sen de satt (lex när vi värvade hela etablerade skotska ligan))

3
BIG FAT LAD

Gibbo Uk> hahaha

Ja, något känns ju lite konstigt med den här värvningen. Varför till oss lixom? Såg även att han är enormt populär lagkapten i 200-miljonersnationen Nigerias landslag så nu kommer säkert en jävla massa nigerianer att belasta vår stream på matchdagarna - precis när vår it-avdelningen börjat få ordning på bitarna. Ska ändå bli rätt spännande att se om han håller 2-3 nivåer högre än det vi har och om han gör medspelarna bättre.

3
BIG FAT LAD

Flera spelare ut:
Grant (tack för en bra säsong för ett gäng år sedan, now fook off you dirty Mackem cunt!)
Harry Chapman (iväg till Blackburn och fortsätter förhoppningsvis pundandet där)
Baath (pff)

0
boozeboy

Nu ryktas det om adama skall tillbaka, vetti katten om jag är så intresserad av det.
Visst gjorde han bra ifrån sig men vår spelidé var typ noll när han spela här. Ge bollen till adama han dribblar av 2-3spelare eller tappar bollen.
Han kan ju fortfarande inte slå en passning, men visst han har ju det där publikvänliga många vill ha..

Svagt negativ till en återkomst.

Verkar ganska dött annars, mest dåliga rykte.

3
Andrealdo

Känns iskallt för tillfället. Men lite deadline day-vaka här ikväll vore trevligt.

Nästa gång jag börjar yra och haussa upp en av våra juniorer så får ni ge mig en rejäl smocka innan jag gått för långt. Tror jag snittat 4 timmar Youtube för att kolla Harry Chapman-finter, tror jag skrivit 10-tals inlägg här om hur bra Chapman kommer bli. Tror jag Google-översatt 12 av hans skador och sökt omdömen på 3 olika Barnsley-forum.

Och nu släpps han iväg till Blackburn...

0
Skid

Ja, det är verkligen iskallt för vår del. Igen.
Det går inga direkta rykten om oss och när det poppar upp något, då försvinner spelarna gång efter annan till någon av våra konkurrenter. Däremot har vi varit rätt duktiga på att tunna ut vår trupp och det tycks hålla i sig.
Tror inte vi ska ha några förhoppningar och heller inte förvänta oss att vara i toppen av serien mot slutet av säsongen. Det finns liksom ingen vilja att satsa, snarare att spara in på spelarlöner och bli av med ett antal för att minska på kostnaderna. Jag ifrågasatte redan i augusti vart alla paraplypengar efter PL sessionen tagit vägen, för dom borde väl ändå gått till att investera i bättre, kvalitativa spelare?
Jag undrar om inte klubben skulle må bra av att få en ny ägare helt enkelt...

1
Wilf Mannion

Har tippat 1 - 1Stoke City - Middlesbrough

En timme kvar till deadline......med betoning på dead. Inte en enda förstärknng hittils och soporna
Fletcher och Gestede verkar bli kvar i klubben. Vad fan är det som händer???

1
Wilf Mannion

Har tippat 1 - 1Stoke City - Middlesbrough

Och då var det redan stängt. Fy fan vilken besvikelse

3
BIG FAT LAD

Nitton lag har gjort fler mål än oss i årets Championship, så vad gör vi åt det?

INTE ETT JÄVLA SKIT!

Ridå!

3
Andrealdo

Sjukt att vi inte tog in en enda offensiv spelare. Visst, den främsta anledningen till att 19 lag gjort fler mål än oss beror väl på den defensiva taktiken, men vi har ju typ inga bra yttrar alls att använda oss av, så nu är vi beroende av att Besic börjar leverera centralt.

En av våra främsta konkurrenter West Brom tog in tre offensiva mittfältare på lån under deadline day: Jacob Murphy och Stefan Johansen som var dominanta i ligan för ett år sedan och Jefferson Montero. Så nu är vi körda mot West Brom. Lika bra de tar andraplatsen från Norwich så får vi hoppas vi tar Kanariefåglarna i playoff...

1
Gazza

Ojojoj, det här gick inte bra. Det är så man känner sig gråtfärdig. Alla dessa förhoppningar om att få in några starka offensiva spelare och så händer det inte ett skit. Det enda som hände var att vi rensade ut i truppen och gjorde den ännu tunnare. Detta kan inte sluta väl.

Dum fråga kanske men finns det fortfarande möjlighet att låna in spelare?

2
Gibbo_UK

Tycker det var ett bra fönster. En dansk ut - ingen dansk in.

3
Andrealdo

Gazza: Möjligheten att låna spelare var också bara under transferfönstret. Endast målvakter kan lånas in i nödfall nu. Sen kan man fortsätta värva spelare som inte tillhör någon klubb. Exempelvis så blev Jonas Olsson klar för Wigan och Alexander Milosevic klar för Nottingham idag 1 februari eftersom de var utan kontrakt.

2
Gibbo_UK

Mido är utan kontrakt.

3
Andrealdo

Carlos de Pena också kontraktslös...

3
BIG FAT LAD

...samt även Nabil Bahoui…………………

2
nucleus

Har tippat 1 - 2Stoke City - Middlesbrough

Carlos de Pena har hittat målskyttet i CL, dom fortsätter ramla in..


Svara på inlägget

Du måste vara inloggad för att skriva