Fotbollsdokumentären...ja den där.

0
BIG FAT LAD

För två veckor sedan släpptes ”Sunderland `Til I Die”-dokumentären i åtta halvtimmesavsnitt på Netflix. Fattar att de flesta av er redan sett den, men för er som inte gjort det vill jag säga följande: Den rekommenderas.

Handlar om Black Cats katastrofala fjolårssäsong där de trodde att de skulle gå upp i PL direkt – men istället åkte ur. Man får följa klubben närgånget och precis allt som kunde gå snett gjorde det – skador på nyckelspelare, spelare som är dyngraka på puben, intriger mellan spelare, stjärnforwards som säljs, spelare som ”strejkar” och bara vill sitta av kontraktet osv osv. Bästa avsnittet är när de är på väg att åka ner till League One och väljer att låna Fletcher från oss i hopp om att han ska frälsa dem från nedflyttning. Han gör självfallet bort sig fullständigt och räknas idag som en av klubbens sämsta lån i dess 150-åriga historia.

Finns även flera överraskande stunder för oss Borofans. Í ett avsnitt, när de möter Millwall, får man faktiskt se Saville göra mål och i en sekvens från en annan match får man se Paddy McNair göra mål - jodå det är sant! De kör ju även vår gamle Jason Steele i mål under säsongen och man kan inte låta bli att konstatera hur fruktansvärt usel han är.

Det finns också en del våldsamma scener från kravaller i en träningsmatch mot Celtic samt ett annat tillfälle då kamerateamet blir attackerat på läktaren. I en av de sista scenerna, när de åkt ur, får man se hur tränaren Chris Coleman blir hotad av en dyngrak Sunderlandsupporter som vill spöa honom.

Varsågod - mycket nöje!


Svara på inlägget

Du måste vara inloggad för att skriva