2022/23

3
Gibbo_UK

Som sagt. Nu får man försöka glömma eländet från igår, se fram emot en skön sommar och nästa säsong. Första omgången redan i slutet på juli:

www.efl.com/news/2021/november/efl-fixture-schedule-202223/


”Chris Wilder says that decisions will be made tomorrow (Monday) regarding who stay and who leaves Middlesbrough this summer.”

6
Andrealdo

Våra anfallare har verkligen blomstrat sen nyår. Varje anfallare behöver lira sju matcher för att göra ett mål. Lär väl bara vara Watmore och Coburn som är kvar nästa säsong och de lär båda bli bra inhoppare från bänken.

Sporar 2 mål på 18 matcher
Balogum 3 mål på 21 matcher
Coburn 2 mål på 14 matcher
Watmore 3 mål på 23 matcher
Connolly 2 mål på 21 matcher

6
Andrealdo

Random topic: Gibbo, jag var i Kumla häromdagen och åt lunch på Goda Rum, var trevligt ställe även om jag trodde det låg vid en sjö och sen insåg att det typ var en damm.

6
Andrealdo

Utgående kontrakt: Bamba, Peltier, Taylor, Siliki, Howson, Sporar, Balogun, Connolly.

Här vill man ju verkligen att vi förlänger med Howson som väl gjort sin bästa säsong i Boro-tröjan. Övriga är bara att låta gå. Rutinerade backar som reserver kan ju vara bra att ha, men ska vi bygga för framtiden är det bättre att ha unga spelare som reserver.

Det primärt som behövs värvas: Två nya anfallare, en vänster wingback, och en bra mittbacksreserv. Målvaktskrisen kan lösas av Zach Hemming som gjort succé i skotska andraligan på lån denna säsong. Gick ju bra med Isaiah Jones efter en säsong som gav självförtroende i den ligan :)

3
Gibbo_UK

Andrealdo/ Då hade du tur ändå. Goda Rum är nog det enda positiva i skithålan Kumla.

Erkänn att du tog en sväng och kollade fängelset? 😏

6
Andrealdo

Haha, var sugen på att åka förbi fängelset, men tjejen var inte lika intresserad :)

3
Gibbo_UK

Vi får alltid glädja oss åt det lilla. Bäst som vanligt och då ska man även tänka på miles/supporter med tanke på geografin:

twitter.com/theawayfans/status/1525194483259871233?s=20&t=2kU1qNfpAbhVRU7WLGlg8g

3
Gibbo_UK

David McGoldrick, Lys Mousset och Luke Freeman släppta på fri av Sheffield Utd. Vore ju en smärre skräll om ingen av dom dök upp hos oss 😏

6
BIG FAT LAD

Den här "Steel & Iron"-föreställningen som de ska köra på Riverside i sommar verkar inte vara någon munter tillställning. Får vibbar till när satanistpolitikerna invigde Gotthard-tunneln 2016.
www.youtube.com/watch?v=b-TKQaqml6k

6
Andrealdo

Inga nyförvärv än så länge men många rykten. Här tänkte jag betygsätta alla tänkbara nyförvärv det snackas om 1-5.

Det vi behöver är väl följande: Målvakt, mittback, vänsterback, central mittfältare och två anfallare

Karl Darlow, målvakt, Newcastle 4/5
Har visat PL-kvalitet under säsongen. Skulle hålla hög klass i Championship och är rutinerad med sina 31 år men har fortfarande ett par år kvar på toppnivå. Är enligt mig inte heller så starkt förknippad med Newcastle.

Toby Savin, målvakt, Accrington 3/5
Talangfull målvakt som haft en något ojämn säsong i League 1. Men spelar i ett lag som inte brukar prioritera defensiven. Nästan två meter lång.

Daniel Iversen, målvakt, Leicester 4/5
Den danske målvakten har gjort en bra säsong på lån hos Preston. Kan vi plocka in honom på lån för nästa säsong så blir det både en billig och bra lösning.

Cameron Carter Vickers, mittback, Tottenham 4/5
Gjorde en imponerande säsong i Celtic på lån, frågan är nu vad som blir nästa steg för 24-åringen. Är han redo för Premier League eller väljer han en toppklubb i Championship? Kan gå in i vår trebackslinje till höger.

Ross Sykes, mittback, Accrington 5/5
Har varit Accringtons bästa spelare tre säsonger i rad. 1,96 lång och hade varit en perfekt ersättare utifall Fry lämnar i sommar. Men Sykes hade varit fin att få in i klubben ändå.

Jamal Lewis, vänsterback, Newcastle 4/5
Har inte blivit nån succé i Newcastle efter att ha slagit igenom stort i Luton i League 1. Snabb wingback med bra inlägg som känns bättre än Bola.

Harry Toffolo, vänsterback, Huddersfield 5/5
Har varit topp 3 bland bästa vänsterbackar i Championship två säsonger i rad. Riktigt bra offensiv med bra inlägg och en riktigt kämpe på planen. Men lär jagas av PL-klubbar.

Kristian Pedersen, vänsterback, Birmingham 3/5
Rutinerad Championship-back som med sina 27 år borde närma sig sen peak nu. Valde att lämna Birmingham nu när kontraktet gick ut. Dock bättre defensivt än offensivt, så inte riktigt det Boro söker efter.

Ian Maatsen, vänsterback, Chelsea, 4/5
Stor talang som inte levde upp till hajpen på lån till Coventry denna säsong. Men i en bättre omgivning kan Maatsen på lån få samma fina utveckling som Isaiah Jones fick på right hand side.

Elliott Anderson, vänsterytter, Newcastle, 3/5
Haft en kanonsäsong som utlånad till Bristol R i League 2. Att kliva upp två divisioner kan bli tufft. Men 19-åringen är väldigt kreativ, frågan är dock hur en ytter passar in i Wilders lagbygge. Känns också fel att låna spelare från Newcastle.

Jean-Paul Boetius, vänsterytter, Mainz, 3/5
Har spelat ordinarie i Bundesliga flera säsonger i rad och gjort många poäng, men har börjat tappa sin startplats senaste två säsongerna och lämnar nu klubben. Är 28 år och borde fortfarande ha mycket kvar att ge men lär också ha hög lön. Lite kluven till detta rykte. Magkänslan säger nej.

Sean Longstaff, mittfältare, Newcastle, 2/5
Känns alldeles för mycket Newcastle för att kunna få spela hos oss.

Josh Stones, anfallare, Guiseley, 2/5
18-åring anfallstalang som jagas av mängder av klubbar, även i PL. Har dock bara spelat några a-lagsmatcher i sjättedivisionen men gjort bra ifrån sig i engelska ungdomslandslag. Om vi värvat honom är det ingen startspelare för nästa säsong, därmed inte så hett enligt mig.

Kabongo Tshimanga, anfallare, Chesterfield, 3/5
Har snittat ett mål per match i femtedivisionen och jagas av flera klubbar i League 2, League 1 och Championship. Steget till Boro skulle vara enormt stort, men 24-åringen har näsa för mål och ett skönt namn som klingar mål så jag är för den här värvningen om den går i lås.

Scott Twine, anfallare, MK Dons, 5/5
Har varit överlägset bästa spelaren i League 1. Släpande anfallare/offensiv mittfältare som ser ut som om han är 14 år, men spelar väldigt smart och har en grym frisparksfot. Kommer bli huggsexa bland Championship-klubbarna om hans signatur.

Rhys Healey, anfallare, Toulouse 4/5
Öst in mål i franska andraligan som tog klubben upp till högsta ligan. Var även stor målgörare i League 1 innan han stack utomlands så känns givet att han gör minst tio mål i Championship. 27 år gammal och borde peaka nu.

Lee Gregory, anfallare, Sheffield W 1/5
Haft svårt att leverera mål i Championship tidigare säsonger och bara för att han nu gjort 17 mål i League 1 förändrar inte det. Är dessutom 33 år gammal. Ofattbart rykte.

5
nucleus

Snyggt som alltid Andrealdo. Man ser fram emot dina sammanställningar. Håller helt med angående de med utgående kontrakt. Ryktena ska jag sätta mig mer in i. Btw är det nån som har en bra bild av Sol Brynn. Känns talangfull men det är mest en känsla.

6
BIG FAT LAD

Riktigt intressant, Andrealdo. Spontanapplåd från ett hotellrum i Mellansverige till dig.

6
Andrealdo

Tackar!

Nucleus: Att bedöma av statistik så har Sol Brynn fått okej med speltid i skotska andraligan medan ett år äldre Zach Hemming varit skotska andraligans bästa målvakt. Så Hemming är nog i vårt a-lag nästa säsong medan Brynn nog blir utlånad nästa säsong.

6
Andrealdo

Apropå unga spelare i laget så lär 20-årige Joe Gibson bli backup till Jones som höger wingback.

18-årige Calum Kavanagh som öst in mål i våra juniorlag fick chansen i League 2 på lån i våras men gjorde bara 1 mål på 12 matcher. Så där får vi vänta något år innan han kan bli aktuell för a-laget är känslan.

3
Gibbo_UK

Tycker det var synd att vi skickade iväg Wood. Han tror jag på. De vi säljer brukar ju lyckas.

Dagens Typical Boro blir väl annars att vi får runt 200 millar för Spence, köper loss Connolly/Balogun/Sporar för hälften av den summan, hittar några Youtube-värvningar och det som blir kvar ”försvinner” nånstans.

6
Andrealdo

Tycker ändå Wood stått och stampat i många år nu. Håller inte riktigt när han får chansen. Men trodde han var äldre än 20, så kanske vi skulle gett honom ett år till.

200 miljoner för en spelare som inte är startspelare måste ju vara tidernas försäljning i vår klubbs historia. Fatta vad viktig den där kontraktsförlängning med Spence blev.

Oroande dock med anfallarna vi jagar. Dwight Gayle är både gammal och ur form och har extremt hög lön. Ryktas om att eventuellt kunna låna in Adam Armstrong från Southampton. Det känns ju mer kittlande. Han har öst in mål två senaste säsongerna i Championship. Men, men. Innan dess, 12 mål på exakt 100 matcher i Championship. Det är statistik i Connolly-nivå.

1
UpTheBoro

Liten genomgång av truppen i dagsläget efter utrensningen hittills:

Målvakter:
(J. Lumley) utlånad till Reading
Luke Daniels
Sol Brynn

Helt rätt att skeppa Lumley.
Kan vi för en gångs skull få in en jävla class act här så duger Daniels nog som backup. Rätt ålder och lär inte lipa över att sitta bänk.

Mittbackar:
Dael Fry
Paddy McNair
Grant Hall
Anfernee Dijksteel

Jag blev jävla ledsen över försäljningen av Wood faktiskt, tror det var en tabbe. Men Wilder verkar ju inte fancy honom så.. Hall kan också säljas, verkar inte heller rate:ad. Annars ser det ju fint ut men behöver fylla på numerären och få in konkurrens.

Lenihan från Blackburn ska ju vara nära på free transfer. Perfekt och så in med 1-2 till.

Vänster wingback:
Marc Bola
(Neil Taylor) kontrakt löpt ut, kan väl vara en krislösning
(Hayden Coulson) lär lämna

Behöver köpa en gubbe som ger Boka konkurrens och så vi slipper pilla ut Tavv eller McGree till vänster.

Höger wingback:
Isaiah Jones
(Djed Spence) kommer säljas
(Anfernee Dijksteel) kan ju användas här om vi köper 2-3 mittbackar
Darnell Fisher

Spence kommer garanterat att säljas. oundvikligt, så bara att använda pengarna klokt. Fisher lär väl också skeppas.
Så här behöver vi också nån som kan avlasta Jones, eller om man tar in en mittback extra så att Dijksteel kan göra det.

Innermittfältare:
Martín Payero
Riley McGree
Matt Crooks
(Jonathan Howson) lär förlänga
Marcus Tavernier

Den lagdel som ser mest "färdig" ut, om bara Howson förlänger. I så fall behöver vi nån som kan ge honom konkurrens i den defensiva rollen så är det nog färdigt. Förhoppningsvis en jävligt taggad och revanschsugen Payero i år och bra med McGree som vill in i elvan.
Ser bra ut.

Anfallare:
Josh Coburn
Duncan Watmore
China Akpom
Sammy Ameobi
(Uche Ikpeazu) lär säljas/lånas ut

Akpom tillbaka. Oklart vad Wilder tycker om honom. Ameobi visste jag inte var jag skulle lägga, men troligt att han säljs?

Behöver ju minst 2 anfallare, helst 3 och skicka Akpom.
Ryktas om rätt trötta namn, Dwight Gayle, André Gray och sånt. Känns lite mätta.
Adam Armstrong är väl det jag sett som låter som en bra fit hittills, ändå bevisat sig i Championship så kan man få loss honom från Southampton kan det nog bli succé. Men vi har ju ett horribelt record på anfallsvärvningar 🥵

1
UpTheBoro

Här går vi!!

Idag händer lite grejer.

Först Howson förlängt med 1 år.
Jävla viktigt, vi vet att han funkar och håller - hög lägstanivå i den rollen. Även om man emellanåt blir trött på honom, men han är ju ett pure pro dessutom som sätter standarden för resten. Och slippa ångesten att få in två nya spelare i den defensiva mittfältsrollen.

Men nu viktigt att han får konkurrens, allra helst nån som kan peta honom.

Sedan rullade första nyförvärvet in.
Liam Roberts, 27-årig målvakt från Northampton som vunnit årets spelare och massa annat för dem gångna säsongen. Dom kom fyra i League two. Men däri ligger ju frågetecknet. LEAGUE TWO, han ska väl inte in och starta liksom? Framtiden får utvisa, kanske har vi gjort ett fynd - bara att hoppas på det

6
Andrealdo

Ja, vilken härlig dag. Först Howsons förlängning. Perfekt med ett år, för man vet inte hur många år till han håller. Men behövs i laget.

Och som UpTheBoro skriver kommer Liam Roberts efter en kanonsäsong. Dessutom gratis. Inte otänkbart att han är en startspelare, men klubben jagar ju rutinerade Darlow och duktige Iversen. Kommer nån av dem så har vi ju ett grymt målvaktspar helt plötsligt :-) Det enda som oroar med Liam Roberts är längden, 1,83 bara.

6
BIG FAT LAD

"1.83"

Gonatt.

6
Andrealdo

Ryan Giles klar på lån från Wolves. 22-åring som varit utlånad till Blackburn, Cardiff och Rotherham senaste säsongerna och gjort det ofta bra men varit ojämn. Främst beror det nog på att han fått spela på alla möjliga positioner. Nu vill både Boro och Wolves att han spelar vänster wingback. Precis där vi behöver förstärka. Jag tror det kan bli riktigt bra. Giles är snabb och har bra inlägg, gjorde 9 assist på 21 matcher i Cardiff, visserligen offensiv mittfältare då, men visade att han har en bra vänsterfot.


Svara på inlägget

Du måste vara inloggad för att skriva