Silly season och transferfönster sommaren 2023

2
bud2me

Så nu har man slickat såren efter vårt playoff…

Sommarens värvningar och tapp, vad säger ni?

Traore är ute på marknaden. Ska han tillbaka? Jag tycker det vore intressant.

Phil Jones tror jag kommer dra på sig en Borotröja i sommar.

Ayew släpps från Crystal Palace. Kan fylla några skor framåt.

Eller är allt detta föredettingar?

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

2
bud2me

Gary Oneil fick sparken precis….

Jojo, undrar varför.
www.afcb.co.uk/news/first-team/club-statement-gary-o-neil/

1
Gibbo_UK

Har tippat 2 - 0Cardiff City - Middlesbrough

1
Gibbo_UK

Har tippat 2 - 0Cardiff City - Middlesbrough

Kommer aldrig glömma den fjanten hos oss och aldrig bilden på försäsongsträningen i Spanien 😂

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Don´t get me started om den där jäveln. Fast man undrar ju vad han ställt till med för att få sparken, han räddade ju ändå kvar dem med god marginal?

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Satt och kollade landslaget igår. I slutet av matchen kom jag att fundera på när jag var glad senast i samband med en fotbollsmatch. Detta är ju en ganska viktigt del av mitt liv, minst sagt. Kollade upp de senaste två månaderna där mina tre lag (AIK, Boro och landslaget) spelat. Är det konstigt att man vill döda folk som tittar på en på stan?

24 april – förlust
24 april – förlust
29 april – oavgjort
1 maj - förlust
3 maj – oavgjort
7 maj – förlust
8 maj – oavgjort
14 maj - oavgjort
15 maj – oavgjort
17 maj - förlust
20 maj – förlust
28 maj – förlust
4 juni – oavgjort
11 juni – förlust
20 juni - förlust

6
Wilf Mannion

Har tippat 2 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Ja det var en riktigt dyster lista. Snudd på traumatiserande.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Ja, faktiskt. Jag är rätt långt ifrån att känna mig "okej". Det här kan spåra på midsommarfesten ute i skärgårn imorn.

2
bud2me

Simms från Everton ryktas. Ett mål senaste säsongen…. Nja.

www.thesun.co.uk/sport/22800039/middlesbrough-transfer-everton-ellis-simms/

3
Vicke2003

Vad tycker ni om vår nya tröja?

1
boozeboy

Morden i midsommar, nästa avsnitt starring BFL!
Tröjan var skitful, kanske växer.. tror ej

3
Vicke2003

Jag tycker den är okej liksom. Inte dålig men inte heller så värst bra

2
bud2me
5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Hände inga större incidenter på midsommar, haha

Tröjan känns "okej", inte mer. Gillar de lite blåa inslagen. Tycker kanske att det borde vara vitt band inte rött. Sedan tycker jag att den blå-vit-röda delen högst upp på strumporna ser lite konstigt ut. I övrigt anser jag att man bör kolla på Internazionale Milans tröjor för inspiration när man ska designa en ny.

1
Andrealdo

Oroväckande tyst på övergångsfronten. Första nyförvärvet damp in idag, Alex Gilbert. En första koll på hans stats gör att man börjar undra. Kommer från Brentfords b-lag, har inte fått göra en enda minut i a-laget och är 21 år, så inte purung. Enda seniorerfarenheten är 8 matcher och 0 mål med Swindon i League 2. Har även gjort 9 ungdomslandskamper för Irland utan att göra mål.

Men. Gräver man lite djupare så finns det hopp. Han blev utsedd till Brentfords b-lags bästa spelare ifjol, noterades för 16 mål som vänsterytter, han var även lagkapten vilket borde tyda på bra personlighet. Han kommer gratis. Det lär inte vara en startspelare vi plockat in, men det finns ändå potential här. Och vi behöver fylla på med lite yttrar. Så jag är försiktigt positiv.

0
BoroDubai

Nu holländsk försvare klar hoppas på en ny Japp Stam!

Ryktas om ytterligare ett par yngre talanger samt målvakter. Verka bra business så här långt.

Bola på väg ut med ryktas om Turkiet

1
Andrealdo

Jo, två unga spelare som kan bli bra på sikt. Men inga promotion-spelare ännu. Men den där yttern från Australien verkar på ingång och har väldigt bra stats. Sen verkar vi även plocka målvakt från australiensiska ligan.

1
Andrealdo

Nu verkar iofs Seny Dieng från QPR vara förstavalet. Helt okej målvakt, men gör väl nån tabbe då och då. Känns som typ samma nivå som Steffen. Hade hoppats på mer.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Välkommen Rav van den Berg.

Från MFC:s hemida: "Reports had linked the defender to a host of European giants, including Roma...pff haha.., AC Milan haha, Borussia Dortmund hahaha...and...wait for it...waaait...Bayern Munich....asså HAHAHAHAAA STOP I CANT FOOKIN BREATHE AHHAHAHAA...."

3
Vicke2003

Många spelare på ingång nu!

1
Andrealdo

Bara jag som känner mig lite stressad över ett svagt sommarfönster hittills? Både Gilbert och van den Berg är lovande spelare som lär få en hel del speltid redan denna säsong. Men de är inga startspelare och de lär inte vara PL-spelare på många år. Så det gör mig fundersam kring vad det är vi bygger ihop för lag.

Vi verkar vinna dragkampen om denne Sammy Silvera från Australien i alla fall. Har försökt göra lite research:
+ Många Championship-klubbar har jagat honom, så bra att vi vinner dragkampen
+ 22 år, så finns mycket utveckling i honom
+ Vi behöver yttrar
+ Han kommer med självförtroende efter att ha vunnit ligan och gjort karriärbästa i mål och assist.
+ Han har ett skönt namn.

MEN
- Folk varnar för att australiensiska högstaligan är som League 1 eller League 2. Det är ett stort kliv uppåt han tar nu.
- Riley McGree är given i Australiens a-landslag, Silvera har ännu inte debuterat i a-landslaget även om han blivit uttagen. Så McGree är bättre idag, visserligen är Silvera två år yngre och kan gå om i utvecklingen.
- Skotten Jason Cummings vann australiska skytteligan överlägset. Han har spelat mycket på brittiska öarna. Han har gjort succé i skotska andraligan och gjort det helt okej i League 1. Men han har haft problem i skotska högstaligan. Så vi får alltså ranka australiska ligan under den skotska, och vi vet sen tidigare att spelare från skotska ligan brukar få en del problem i Championship.

1
Andrealdo

Noterbart med Silvera är att han för två år sen vid 20 års ålder gick till portugisiska ligan. Platsade inte där och lånades ut till andraligan. Platsade inte där och lånades ut till tredjeligan. Som 20-åring. Han måste tagit gigantiska kliv senaste året om Boro nu lägger nära 2 miljoner pund på honom. Kollade poäng på FIFA, han är rankad 93:a av alla australiska spelare, Sam Morsy kommer långt före…

1
Andrealdo

Okej, jämför lite stats nu. Ställt Silvera mot McGree. Silvera dribblar mer, slår fler krossbollar, försöker slå fler nyckelpassningar. Känns ändå som en spelare man kommer gilla. Silvera och McGree på kanterna kan bli bra.

0
BoroDubai

Känns som vi rekryterar mer långsiktigt och alla som vi signat nu har framtiden för sig o inga stora pengar heller.. o en av de blir succé så betala för resten med. Antar att de mer seniora spelarna samt PL lån blir senare i fönstret.

Känner mig rätt lugn än och hoppas vi kan få klart med målvakt Nieng snart med..

Vänsterback samt anfallare viktigaste positionerna att fylla för mig. Sen en defensiv mittfältare. Sista prio en högerback.

Får se vad som händer närmaste veckorna

1
Andrealdo

Eftersom jag har semester passade jag på att ranka 50 bästa spelarna i Championship. 5 från Boro kom med. Finns att läsa på min blogg som typ uppdateras en gång om året :)
thesearethedays683706139.wordpress.com/2023/07/07/tre-svenska-bland-50-basta-spelarna-i-championship/

1
Andrealdo

Morgan Rogers, senast i Blackpool ska också vara klar nu. Liksom båda målvakterna Glover och Dieng. Rogers gillar jag, minns att han nästan var lika vass som Brennan Johnson i Lincoln för några år sen. Finns mycket potential. Vi har verkligen breddat truppen i sommar, de enda pusselbitarna kvar är en anfallare och vänsterback. Kommer Archer och Giles återigen samtidigt som Akpom stannar ser det riktigt bra ut.

0
BoroDubai

Skönt o klart med målvakter nu och båda permanenta sign.

Nu behövs en ny första vänsterback och en topp anfallare. Om vi dessutom kan plocka upp en bra defensiv central mittfältare vore jag nöjd. Efter det skulle jag säga en yngre offensiv högerback att ta ordinarie plats men mest om pengar finns..

1
boozeboy

Tror vi behöver lite erfarenhet också. Det märktes tydligt att det saknades när det gällde. Dock inte lika lätt att hitta. Än så länge är det några intressanta värvningar men inget wow. Tror dom säkrar upp truppen och hoppas de tunga värvningarna kommer.

1
boozeboy

Kul läsning andrealdo!

0
BoroDubai

Sant tror o hoppas också att nu fyllt på med lite talanger för truppen och nu närmaste veckorna satsa på att få in några kvalitet spelare.

Start elvan:

Dieng

Ny Vänster back Lenihan Fry Smith

Howson Hackney

McGree Akpom Jones/ Forss

Ny anfallare / Forss

Är väl nuvarande start elva. Vänsterback viktig hoppas Giles kan komma tillbaka på något sätt.

Anfallare också behövs en.. sen frågan om Akpom stanna eller inte..

1
Andrealdo

Nya långtidskontrakt med Fry och Coburn. Känns ändå bra. Men fortsatt väldigt få rykten om anfallare och vänsterback. Risken är ju att det blir klart i slutet av augusti när säsongen kommit igång.

1
boozeboy

Ran van der berg verkar ju ändå ganska intressant när man lyssnar på hans intervjuer, bra inställning och motiverad och självkritisk. Mycket lovande.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Andrealdo> Kom du iväg till Australien/Nya Zealand?

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Vill även passa på att hylla nya borta-tröjan. Visst, vi rippar Bocas hemmaställ i stort sett rakt av men skit i det nu - snygg e den!

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Jaha, ny torsk idag.

6
Wilf Mannion

Har tippat 2 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Ja tung förlusr trots spelövertag. Värsta var ju att Tommy Smith fick bäras av på bår med en befarad ankelskada. Det bådar inte gott inför säsongsstarten

0
UpTheBoro

Ryan Giles ser ut att gå till Luton för 5 miljoner pund.

Synd att vi inte kan matcha dem, vad ska han dit och göra och få försvara i 38 omgångar i PL. Han har ju inte sin styrka i defensiven direkt.

1
Andrealdo

Ja, trist att vi ser ut att gå miste om Giles. Och Akpom har haft skadekänning hela sommaren. Ser ut som att Coburn är ende anfallaren tillgänglig i premiären. Känslan är att vi tvingas vaska 4-5 matcher i början av säsongen innan vi fått de lånespelare vi behöver.

BFL: Jag åker på onsdag. Kommer ner lagom till match 2.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Andrealdo> Okok, kul. Får hoppas det blir en lång turnering för dig och tjejerna.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Och ikväll så avslutade vid försäsongen med ännu ett oavgjort resultat mot ett riktigt skitgäng, Auxerre från franska zweite.

Och Akpom och Howson har långt kvar till att komma i träning med A-truppen, enligt Carrick.

Oroväckande.

1
Andrealdo

Mer oroväckande på transferfronten. Vi är på väg att värva ersättaren till Archer. En spelare som gjort 13 mål på 93 matcher i italienska serie C (!!!!) Han lär ju inte ens hålla League 1-klass. Men 13 mål på 30 matcher i schweiziska ligan förra säsongen verkar gjort att klubbledningen tror på denne anfallare med namnet Latte.

Sen är vi nära att värva en dansk vänsterback. Han verkar ha bra stats, så kan bli något. Men kör ju inte ha Giles-nivån.

Och så jagar flera klubbar Chuba Akpom. Usch, känns som det här blir en sån där mellansäsong.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Emmanuel Delan Junior Latte Lath ska alltså vara det fullständiga namnet. Intressant att hans far, Koffi Latte Lath öppnade det första Starbuckset i Elfenbenskustens huvudstad Yamoussoukro. Spelaren går under smeknamnet "Ema" om jag förstått det rätt och har hela fem inlägg på sitt insta. Man plockar ju inte fram finskumpan, det gör man inte.

Får inte hända att Chuba försvinner. Vi som skulle bygga långsiktigt och ge Carrick förutsättningarna till en riktigt promotion push denna säsong och bla bla bla....

0
UpTheBoro

Kommer inte ifrågasätta den källan, för det är för bra för att vara sant att farsan heter Coffee Latte och öppnar fakkin Starbucks.

Honom ska vi ha!!

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

hahaha


,

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Andrealdo> Lyssnade på tränar- och spelarintervjuerna idag, du är riktigt grym! Och så coolt att få vara mitt uppe i smeten sådär. Åker du vidare till Australien sen för brons-/finalmatchen?

2
bud2me

Boro ska ha accepterat bud på Akpom från Ajax på 14 mille…..

Så hur vi ska komma annat än bäst mittenlag nu greppar inte jag.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

En sorgens dag isf, snudd på knäckande detta. Och bara 14 mill???

Blir en totalt meningslös säsong. Minns alla som bah "vi bygger för nästa år och bla bla bla" - det där funkar inte längre för det är sånt här som kan hända! Man måste ta chansen att gå upp när den kommer för det kan ta 5 år till nästa chans.

Nu sticker väl Carrick också. Precis som Gibbo UK skrev så tycker även jag att det syns på hans kroppsspråk att något är på gång. Han är liksom lite för glad och positiv på något sätt när han i själva verket borde vara bekymrad över att inte få använda den överlägsna skytteligavinnaren från ifjol.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Noterade att Michael Carrick satt bredvid Sir Alex under kvällens match på Old Trafford. Vet inte riktigt vad det sänder ut för signaler, men det känns inte hundra.

1
Andrealdo

Alltså, kan det här vara Boros värsta Silly-sommar nånsin???

Vi tappar alltså vår skyttekung, hela ligans bästa spelare. Hur ska vi kunna ersätta honom?

Vi tappar vår assistkung till vänsterback. Seriens bästa vänsterback som nu gått till PL. Nye dansken Engel verkar bra, men knappast Giles-klass.

Vi tappar vår bäste striker i Archer som blir kvar i PL och ska ersätta honom med Latte som alltså gjort 13 mål på 93 matcher i italienska serie C (!). Jag har aldrig sett honom spela, det utgår jag ifrån att Boros scouter gjort. Och det sjuka är att vi betalar 5 miljoner pund för honom. Vi kastar alltså bort 5 miljoner pund på en ren chansning!!!

Vad händer i klubben??? Det känns som desperation nu, att nån spelare måste komma in och då lägger man allt krut på denna. Om Latte gör succé så ska scouten hyllas, för då har han sett nåt som statistiken inte visar…

Känslan just nu är att nytt kontrakt är prio. Utan Akpom, Archer och Giles hade vi varit ett bottenlag förra säsongen.

1
Andrealdo

Och tack för beröm, BFL. Nu blir det Sydney eller Brisbane.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Jaha, välkommen Latte Lath....*gäsp*

Och välkommen dansken från Silkeborg. Han är född i Kastrup så får hoppas han flyger...

6
Wilf Mannion

Har tippat 2 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Ja är man född i Kastrup och heter Engel borde man vara flygfärdig......

1
Gibbo_UK

Har tippat 2 - 0Cardiff City - Middlesbrough

När värvade vi ett namn man känner igen sist? :-)
Nu är det ju inte PL längre men man var ju lite bortskämd då.
Vi står fortfarande och stampar på McNair/Howson nivå.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Chuba till Ajax - 14 millar.

Gyökeres till Sporting - 24 millar.

Orkar inte.

0
BoroDubai

Känns som bottenfiskar o hoppas att vi får upp något bra :)

Dieng
Smith (helst uppgradering) fry lenihan Engel
How’son hackney (känns som en uppgradering av howson behövs för att gå upp)
Forss nyspelare australien
Latte ( gärna ta en ny archer på lån)

Känns som vi behöver tre hög klassiga eller stor talanger för att kunna utmana om top 6..

Troligast 2-3 lån av pl klubbar.

Tycker en ny högerback, central defensiv mittfältare o ledare behövs samt en anfallare till.

Känns annars som en säsong i mitten av tabellen.

1
Gibbo_UK

Har tippat 2 - 0Cardiff City - Middlesbrough

Nathan Wood, egna produkten som vi släppte till Swansea för £400.000 förra sommaren, har nu Southampton bjudit £10 mille för. Nathan är son till gamle Borospelaren Dean Gordon. Man slutar aldrig att förvånas över vad som händer i den här klubben.

0
UpTheBoro

Nä, förstod heller aldrig att vi släppte honom.

Samtidigt känns det som att Soton kan floppa stenhårt under Russel Martin, som också var med och tog Wood till Swansea, med sin helt meningslösa possession-boll.

Men som sagt, det betyder inte att vi inte kastade bort en jättetalang

1
Gibbo_UK

Har tippat 2 - 0Cardiff City - Middlesbrough

Connolly har gjort lika många mål som Boro och Balogun säljs för en halv miljard 😳

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Ur led är tiden...

1
Gibbo_UK

Har tippat 2 - 0Cardiff City - Middlesbrough

Att först floppa i Boro är bra för karriären tydligen.

0
BoroDubai

En bra värvning nu iaf !

Central box till box O’Brien på säsongslån. Kanske slipper Howson nu. Tycker han kan vara den central mittfältare vi saknat! Känns betydligt bättre efter detta!

Sen lånat in en offensiv mittfältare som jag ej vet så mycket om från Leeds.

Hoppas på en anfallare till Cannon kanske från Everton. Bonus vore en bra mittback eller högerback för startelvan..

Tror en anfallare är det mest troliga på lån..

1
Andrealdo

Då är alltså transferfönstret stängt och det kan ha varit ett av våra sämsta nånsin. Klubben skryter om att ”kolla här vad vi satsar, 12 nya seniorspelare in!”. Men enligt mig är det bara en av de 12 spelarna som hade varit startspelare i det lag vi hade i våras, det är Lewis O’Brien som är bättre än Howson. Men eftersom O’Brien hamnade mellan stolarna förra säsongen har han inte spelat match på ett år, så där finns ett frågetecken.

Lånet av Sam Greenwood gillar jag också. Han gjorde ändå en del bra inhopp i PL förra säsongen. Skumt att Leeds väljer att låna ut honom, men de måste tycka att de har bättre namn i truppen. Så det säger ju också en del om hur chanslösa vi kommer vara på en topplacering denna säsong.

Igår kväll gjorde vi även klart med vänsterbacken Alex Bangura, från ett lag som åkte ut holländska ligan. Kollar man hans stats var han bedrövlig. Men klubben skryter om att han har härliga ledaregenskaper då han var kapten i klubben. Men jag tror mer på Engel som vänsterback, även om han inlett svagt.

Det positiva med sommarens transferfönster är att alla nya spelare är 24 år eller yngre. Vi har lagt mycket pengar på unga spelare som kan blomma ut i Championship inom ett par år. Så kanske kan vi vara redo att slåss om uppflyttning om 2-3 år igen. Vi får kämpa oss igenom denna säsong och nästa och vara nöjda med en mittenplacering.

Och att vi inte lyckades värva nån bra anfallare kan ju öka Josh Coburns speltid och där tror jag vi kan få se ett stort genombrott snart.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Welcome Alex Bangura!

The "ramsa" is already ready - BANG BANG GURA! BANG BANG GURA!!

1
Andrealdo

BFL: Dålig ramsa, den har jag aldrig hört ;)

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Haha det tror jag nog, kanske både en och två gånger.:p

1
Gibbo_UK

Har tippat 2 - 0Cardiff City - Middlesbrough

Värdelöst vetande men Ipswich båda sittande heter Massimo Loungo och Samy Morsy. Båda för dåliga för oss. Ipswich 2:a.

5
BIG FAT LAD

Har tippat 1 - 1Cardiff City - Middlesbrough

Ofattbart. Bonkers.

Måtte detta uppehåll göra oss gott, men jag är tveksam.


Svara på inlägget

Du måste vara inloggad för att skriva